De auto verkopen via een marktplaats

Een marktplaats is een plek waar kopers en verkopers van auto’s bij elkaar komen. Zelf is er niemand van de Auto marktplaats betrokken bij de verkoop. Een marktplaats heeft een groot aantal bezoekers, waardoor de kans groter is dat uw advertentie wordt gezien en u ook sneller een bod krijgt op uw auto. Hier volgen enkele stappen om uw auto via een marktplaats te verkopen.

Zorg dat de auto in orde is

Voordat u de auto gaat verkopen is het belangrijk dat u zoveel mogelijk alles van de auto in orde maakt. Zorg ervoor dat de prijs die u hebt bepaald voor de auto overeenkomt met de staat waarin de auto zich bevindt. Geef de auto een was- en onderhoudsbeurt en zorg ervoor dat die ook wordt gekeurd.

Plaats een advertentie

Voor het plaatsen van een advertentie zult u bij een marktplaats wel moeten betalen. In ruil hiervoor heeft u een groot aantal bezoekers die uw advertentie kunnen zien en die een bod kunnen plaatsen op uw auto. Weest u bij het plaatsen van de advertentie heel eerlijk over de staat waarin de auto zich bevindt. Dit is prettiger voor de koper.

Verkoop

Soms kan een koper nog onderhandelen over de prijs. Ook kan hij ook nog vragen naar een proefrit. Zorgt u er wel voor dat alle papieren in orde zijn en u ze bij u hebt zodat alles goed verloopt bij de verkoop.

Tot slot

Hoewel er veel bezoekers zijn kan het toch nog even duren voordat u uiteindelijk uw auto hebt verkocht en het geld kan ontvangen. Dit neemt meestal een paar weken in beslag. Maar gemiddeld ligt de prijs dan wel iets hoger dan de prijs die u origineel in gedachten hebt gehad.