Gassen op de juiste manier opsporen

Als er op een bedrijf met bepaalde gassen gewerkt wordt is het zaak dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Mocht er ergens gas vrijkomen of weglekken dan wil je natuurlijk wel dat dit zo snel mogelijk opgemerkt wordt zodat er maatregelen genomen kunnen worden. Hiervoor gebruik je een goede gasdetectie

Single gas meter

Gasdetectie is te koop in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een single gas meter als er maar met één soort gas gewerkt wordt. Dergelijke meters zijn uitermate betrouwbaar en degelijk en als je maar één soort gas tegelijk hoeft te meten kun je daar prima mee uit de voeten. Deze meters zijn ook het voordeligste in aanschaf.

Multi gas meter of PID meter

Heb je te maken met meer soorten gas die tegelijkertijd kunnen vrijkomen? Dan kies je beter voor een multi gas meter of een PID meter. Beide meters kunnen meer gassen tegelijk meten waarbij een PID meter als extra ook vluchtige stoffen kan detecteren. Welke je kiest hangt af van wat je ermee wilt doen. 

Diverse uitvoeringen mogelijk

Je kunt naast de verschillende meters ook kiezen voor diverse manieren van opladen, voor meters die alleen op een specifieke plek gebruikt kunnen worden of voor draagbare exemplaren. Het draagbare model heeft als groot voordeel dat je dit kunt gebruiken op verschillende plaatsen en zo makkelijk meeneemt naar de ruimte waar je de meter nodig hebt. 

Laat je adviseren bij de keuze voor een gasmeter

Als je het zelf moeilijk vindt om te bepalen welke meter het meest geschikt is voor jouw bedrijf neem je het beste eerst contact op met G4S. Zij kunnen je advies geven over de verschillende soorten gasdetectie zodat jij altijd de juiste meter aanschaft waar je ook echt goed mee kunt werken. Een goede meter is niet goedkoop maar je hebt er wel profijt van.