LTC en de Litecoin wallet

Litecoin (LTC) is een peer-to-peer cryptocurrency die het Proof of Work consensus algoritme gebruikt om transacties te verifiëren. Het is ontwikkeld in 2011 door Charlie Lee, een bekende computer technicus en crypto evangelist.

Litecoin is een van de eerst cryptocurrencies die na Bitcoin werd ontwikkeld wat de overeenkomsten tussen de protocollen verklaart. Het meest aanzienlijke verschil tussen de twee zijn de snellere bloktijden en lagere fee’s van Litecoin wat weer tot snellere transacties leidt. 

Waarom zou ik Litecoin kopen?

Litecoin (LTC – Ł) is vooral sneller in het afhandelen van betalingen en is een uitstekend, beproefd complementair alternatief. Het is een zeer goedkope, super veilige snelweg voor het verrichten van betalingen. Vooral als het gaat om microtransacties, bijvoorbeeld bij het afrekenen van een kopje koffie.

Bovendien werkt de Litecoin gemeenschap aan de implementatie van allerlei nieuwe fintech snufjes die eigenlijk bedoelt zijn voor Bitcoin. Litecoin werkt nu aan de implementatie van het bliksem netwerk protocol en toepassingen voor slimme contracten. Litecoin is zeker licht en goedkoop, maar vooral ook in goede handen met fantastische ambities. Litecoin heeft als klassieke en betrouwbare altcoin van Bitcoin een goede toekomst.
De meeste beleggers zien Bitcoin als goud en Litecoin als zilver. Litecoin is ontwikkeld als een alternatief voor Bitcoin en is ontwikkeld als een lichtgewicht die wat tekortkomingen van Bitcoin oploste. Het is een klassieke altcoin met meer dan 6 jaar ervaring en ontwikkeling achter de rug. Als een altcoin is Litecoin zeer verwant met Bitcoin. Software updates en nieuwe tech kan makkelijk worden toegevoegd aan Litecoin.

Bron: litecoin wallet