Investeer je geld verstandig

Wanneer de economie slecht draait wordt er al snel ingegrepen door de overheid, de rente wordt lager en de inflatie neemt drastisch af. Hierdoor heb je minder geld te besteden, maar ook beleggingen worden in veel gevallen veel minder waard. Wil je dat de waarde van je geld behouden blijft dan kun je goud kopen. Afgelopen decennia hebben aangetoond dat goud zijn waarde behoudt, het is dus een slimme en redelijk veilige belegging in vergelijking met andere beleggingen. In de vrije markt heeft goud het altijd goed gedaan als het om de welvaart gaat in de samenleving.

Het geld van de vrije markt

goud kopen

Goud heeft altijd de beste eigenschappen gehad op de vrije markt, sinds 1971 is de gouden standaard losgelaten en is er een experiment begonnen. Valuta werd mogelijk te verkrijgen op basis van schuld. Hierdoor is er een explosie aan schuld ontstaan, deze was is 2019 246 biljoen dollar. Deze enorme schuld kan nooit meer worden terugbetaald, maar heeft ook gezorgd voor zeepbellen in de aandelenmarkt. Grote risico’s zijn het gevolg wanneer je in aandelen belegt, wanneer de volgende crisis zich aandient zal dit grote gevolgen hebben op de financiële markt. Goud kopen is een veilige belegging die zijn waarde behoudt.

Koop goud op rekening

goud kopen

Wil je beginnen met goud kopen is het verstandig met een aantal zaken rekening te houden. De burger heeft te maken met de overheid, op zwaar beveiligde locaties slaan de centrale banken goud in. Wanneer de economie onderuit gaat zal de overheid dit goud gaan gebruiken om de financiële waarde te bepalen. Daarom is het belangrijk dat je het goud wat je koopt niet opslaat in Nederland. Het kan goed mogelijk zijn dat jouw goud gebruikt gaat worden en opgeëist wordt. Kies voor een jurisdictie in het buitenland, buiten de Europese Unie. Er zijn niet voor niets zoveel internationale handelaren die in goud handelen.