Wat is RADIUS? Met die vraag heb ik ook mee rondgelopen

RADIUS

RADIUS staat voor Remote Authentication Dial In User Service, dit is een authenticatie, autorisatie en accounting (AAA) systeem. Het is een systeem dat gebruikt wordt om de identiteit van een gebruiker vast te kunnen stellen. Het gaat over een gebruiker die toegang wenst tot een netwerk. In 1991 is het ontwikkeld door Livingston Enterprises voor een eigen PortMaster Network Access Server. Het is echter in 1997 als open standaard gepubliceerd. Het zou kunnen zijn dat jouw bedrijf hier ook wat aan heeft. Om daar achter te komen is het goed om meer te weten te komen hierover.

Veiligheid

RADIUS wat voor jou?

De identiteit vaststellen van een gebruiker is belangrijk, maar hoe pak je dat aan? Het zou kunnen zijn dat je voor RADIUS kiest, maar daarvoor wil je er wel graag alles over te weten komen. Zelf liep ik ook met deze vraag rond. Wat is nou een ideaal systeem? Je wilt tenslotte dat je netwerk veilig is. Aangezien ik zelf niet zo’n held ben op IT gebied zat er niks anders op om eerst meer informatie te vergaren. In eerste instantie dacht ik dit te doen op Google. Echter werd de informatie al snel erg technisch.

Experts

Je kan wel begrijpen dat het voor mij hier ophield. Alleen zag ik tussen de verschillende pagina’s de website van The Networkers staan. Na het bekijken van hun website leek het me daarom ook geen slecht idee om eens contact op te nemen. Hierbij moet ik zeggen dat ik erg blij ben met deze beslissing. Zij konden al mijn vragen vragen beantwoorden. Daarnaast kijken zij graag met je mee of dat het wat voor jou is. Hierbij zullen ze altijd met je meedenken en je voorzien van eerlijk advies. Deze experts staan iedere dag weer voor je klaar om het beste overal uit te halen.