E-Sports op Instagram

De afgelopen jaren heeft de game-industrie zich erg ontwikkeld. Elk jaar komt er meestal een vervolggame uit met sterk verbeterde eigenschappen waar een heel team aan heeft gewerkt. Buiten de games heeft ook een nieuw fenomeen zich ontwikkeld; de e-sports industrie. Een sport die zich sterk ontwikkeld heeft waarbij de beste gamers de strijd met elkaar aangaan voor grote geldprijzen. Hoe zorg je er nou voor dat mensen hier kennis van krijgen en de industrie nog meer bekendheid vergaard? Het antwoordt hierop is Instagram!

Waarom Instagram?

Social media is een platform die zich sterk ontwikkeld heeft en waar tegenwoordig eigenlijk iedereen ook gebruik van maakt. Instagram is een platform waarop mensen foto’s en video’s kunnen plaatsen, kunnen liken en vervolgens kunnen delen. Het is de ideale naamsbekendheid creëren voor de game-industrie. Er kunnen namelijk video’s geplaatst worden van bepaalde acties of games van spelers die de aandacht kunnen trekken van mensen. Het resultaat is dat mensen dit naar elkaar door gaan sturen en erover gepraat gaat worden. Dit betekent uiteindelijk dat de vraag naar een bepaalde game zal gaan stijgen wat leidt tot een omzetstijging. Ook kunnen bepaalde evenementen die plaatsvinden gevolgd worden door meer mensen waardoor de bekendheid ook voor de spelers in dit geval zou toenemen.

Waarom Chatkracht?

De specialisten van chatkracht zijn er om de mensen te ondersteunen. Denk hierbij aan vragen beantwoorden. Zij beschikken over een bepaalde kennis die zij kunnen overdragen aan anderen. Denk hierbij aan informatie over bepaalde evenementen die plaatsvinden, hoe een bepaald iets in zijn werking gaat of doorverbinden naar een bepaalde website van een gamebedrijf. Het is dus een uitbesteding van klantenservice taken wat er gedaan wordt. Het levert in dit geval een win-winsituatie voor beide partijen op. Het zorgt ervoor dat de chatspecialisten de gebruikers kunnen ondersteunen en de bedrijven dit werk zelf niet meer hoeven te doen en zich kunnen bezighouden met andere werkzaamheden.