Veilig vastzetten van je goederen

Logistiekconcurrent

Een kast verhuizen of een pallet met dozen, iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van een spanband. De band is een van de meest gebruikte producten in de transportsector, maar ook in de bouw worden de banden vaak gebruikt. In de webshop van logistiekconcurrent heb je maar liefst keus uit 2.000 banden, vaak kunnen ze direct worden geleverd uit de voorraad. Bekijk de verschillende soorten, en maak een keuze voor een band die perfect past bij jou werkzaamheden.

Verplicht vastzetten van de lading

Ga je met een aanhanger iets vervoeren, dan is het wettelijk verplicht om je lading vast te zetten. Een spanband zorgt ervoor dat de lading stevig op zijn plaats blijft staan, ook voor het gebruik om andere dingen vast te zetten zijn de banden ideaal. Om je band op spanning te zetten heb je twee mogelijkheden, de zogenaamde duw en trek ratel. De meest gebruikte is de duw ratel, maar bij een trek ratel kun je veel meer kracht zetten. Hierdoor is het eenvoudiger om de lading steviger vast te zetten.

Logistiekconcurrent

Soorten spanbanden

Je denkt misschien dat een een spanband geschikt is om alles mee vast te kunnen zetten, helaas is dit niet en zijn er verschillende soorten banden op de markt. Om bijvoorbeeld een motor vast te zetten zijn er speciale spanbanden beschikbaar, er zijn zelf banden met een automatisch systeem om op te rollen. Door deze te gebruiken hoef je nooit meer zelf de banden op te rollen na gebruik. Verder zijn de banden in verschillende breedtes en lengtes verkrijgbaar bij logistiekconcurrent.nl.