Zelf planningen maken voor je bedrijf

zelfroosteren

We beginnen al vroeg met het zelfstandig gebruiken van echte roosters. Namelijk op de middelbare school. Hier houden we vanaf dat moment eigenlijk altijd aan vast. Het wordt standaard gebruikt tijdens je studietijd, bijbaantjes, sportverenigingen en later natuurlijk ook nog op je echte werk werk of binnen jouw eigen onderneming. Vaak huur je hier een geheel team voor in die dit allemaal van begin tot eind regelen, maar wat als je jouw werknemers nou eens zou laten beginnen met zelfroosteren? Dit zou wel eens het meest productieve plaatje kunnen creëren voor niet alleen jouw bedrijf maar ook voor jouw werknemers.

Laat het ze zelf bepalen

Wat betekent het eigenlijk? Nou het is stiekem best wel simpel. Bij deze methode zorg je ervoor dat al jouw werknemers voor het grootste weekdeel zelf bepalen hoe de planning er uit zal gaan zien. Ze kunnen aangeven op welke momenten ze wel of niet beschikbaar zijn en wanneer ze belangrijke taken hebben. Zo krijgen ze zelf meer vrijheid en zorg je ervoor dat ze opdrachten inplannen op momenten dat het ze ook echt uitkomt. dan ben je er met je hoofd beter bij, heb je meer energie en meer motivatie om alles te doen wat er gedaan moet worden.

Systemen voor structuur

Tegenwoordig is het niet meer zo dat alle weekplanningen gemaakt worden in een excel bestandje en dat dit uitgeprint aan de muur komt te hangen. Er zijn vele software systemen die grote mogelijkheden bieden voor het maken van een rooster. dit in combinatie met een workforce management biedt grote kansen. Zij zorgen ervoor dat alles goed loopt en via een systeem dat iedereen ten alle tijden in kan zien zorg je ervoor dat er altijd genoeg werknemers voor aanwezig zijn. we raden bedrijfseigenaren zeker aan om hierover in te lezen. Zo kun je altijd op onze site kijken voor meer informatie over systemen die je toe kunt passen.