Wat je kunt met een vps in Nederland

Een vps in Nederland is een server waar je bijvoorbeeld je website, blog of minecraft server op kunt hosten. Je huurt dan een klein deel van een grotere fysieke server in Nederland waardoor de onkosten voor het beheer van een server beperkt blijven. In dit artikel lees je wat jij kunt doen met een vps in Nederland.

Zelf je vps in Nederland beheren

Bij een vps server huur je een deel van een grotere fysieke server die in Nederland staat. Ook al huur je maar een deel, dit deel is helemaal in jouw beheer. Je kunt de instellingen zelf veranderen zodat de server perfect is voor jouw gebruik. Hij is ook fysiek aanwezig in Nederland. Dat maakt de kosten al een stuk lager dan een server in het buitenland.

Host je eigen website

Zoals al gezegd kun je je met je vps server voor een lage prijs je eigen website betrouwbaar hosten, maar je kunt niet alleen websites hosten. Bestanden uploaden kan ook. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen Minecraft server te hosten.

Betalen voor wat nodig is

Je betaalt bij een vps server alleen voor de prestatie die jij nodig hebt. Dit wordt uitgedrukt in RAM geheugen. Heb je een lichte website zonder zware applicaties of heftig dataverkeer, dan heb je genoeg aan een laag RAM geheugen. Ook dat scheelt alweer een hoop in de kosten van je server. Je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt.