Wat houdt copywriting in en hoe pas je het SEO waardig toe

copywriting voor seo

Copywriting en SEO zijn veel gehoorde termen, maar wat is eigenlijk copywriting voor seo? Hieronder leggen we je haarfijn de twee bovengenoemde termen uit. Lees snel verder!

Een goede copywriter is iemand die teksten schrijft voor marketingdoeleinden zoals websites. Zomaar klakkeloos beginnen te schrijven is uit den boze. Als je goede teksten op je website wilt hebben die ook nog eens zoekmachinevriendelijk zijn, dan is het handig om een copywriter in de arm te nemen. Iemand die eerste gedegen onderzoek doet naar de zoekwoorden voor de teksten en uw business. Dat kan immers een tijdrovende klus zijn. Het is vaak handig om de teksten van uw websites te laten schrijven door een goede copywriter. Als je dit werk namelijk uitbesteed aan een copywriter, kun je je immers bezig houden met andere zaken voor jouw bedrijf die tijd kosten.

copywriting voor seo

Zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimalization en is een handig middel om een website zo hoog mogelijk te laten verschijnen op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines. Of dit nu Google, Bing, Yahoo of een andere online zoekmachine is. SEO is een uitermate belangrijk onderdeel van digitale marketing dat je zou moeten uitvoeren als je je website succesvol wilt maken. Copywriting voor SEO is kort gezegd het schrijven van artikelen waarin trefwoorden oftewel zoekwoorden verweven worden die jouw doelgroep zou gebruiken om je website te vinden. Als voorbeeld: als je een website hebt waar je surf artikelen verkoopt, dan zijn surfboard, surfboard kopen en surfen belangrijke zoekwoorden die zeker in de teksten verwerkt zouden moeten worden.

Het totaalplaatje

Met copywriting voor SEO alleen haal je zeker niet de nummer 1 positie op bijvoorbeeld Google. SEO-copywriting is een onderdeel van een grotere veld van zoekmachineoptimalisatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een verscheidene tactieken zoals linkbuilding, een snelle laadsnelheid van uw website en bijvoorbeeld een goede en makkelijke gebruiksvriendelijkheid van de website. Alle onderdelen zijn van belang en de samenhang van deze verschillende onderdelen.