Een realistische planning maken

Een planning wordt vaak verkeerd gemaakt. Veel mensen schrijven een planning helemaal vol, van uur tot uur en van dag tot dag. Maar dit is niet perse de juiste manier. Een goede planning maken is ook lastig. Het is van groot belang dat je planning realistisch is. Dit wil zeggen dat het haalbaar moet zijn. Onnodig veel activiteiten in een dag proppen gaat geen zin hebben, omdat de kans groot is dat niet alle activiteiten afgevinkt kunnen worden. Hierdoor raak je juist motivatie kwijt, omdat je het gevoel ervaart dat niks lukt. Een tip is het aanschaffen van een planningtool die je helpt hierbij. 

Met motivatie effectiever je dag indelen

Motivatie moet er bij jezelf zijn voor het afwerken van een planning. Zonder motivatie wordt er weinig uitgevoerd en worden de activiteiten nooit afgemaakt. Er zijn een aantal tips voor het ontwikkelen van meer motivatie. Een handige tip is dat bij het maken van een planning en een to-do list, het slim is om al een aantal punten erop te zetten die je die dag al gedaan hebt. Zo kun je al wat afstrepen en dit geeft een goed gevoel. Zo krijg je meer zin om aan de slag te gaan. Een andere tip is om te beginnen met de grootste taak. Veel mensen stellen dit juist uit, waardoor het er vaak uiteindelijk niet meer van komt. Het beste is om er gewoon mee te beginnen. 

Samen is beter dan alleen

Als je het nou echt niet voor elkaar krijgt om een effectieve en realistische planning te maken en deze ook daadwerkelijk te behalen, zoek dan een maatje om dit samen mee te doen! Sommige mensen willen graag alleen werken, maar ook velen kunnen juist beter samenwerken. Vraag een vriend of familielid om samen met jou te beginnen aan een goede planning. Als je dit persoon niet zo snel zelf kunt vinden, kijk dan bijvoorbeeld bij Fieldbuddy.com/NL voor hulp.