Magento 2: het e-commerce platform voor webshops

Magento 2

RIFF is een e-commerce bureau, gespecialiseerd in Magento en Magento 2. Toen wij onze offline winkel ook naar online wilden verplaatsen, viel onze keuze op de e-commerce software van Magento. Dit pakket wordt wereldwijd gebruikt en is waanzinnig populair. Het is een gratis open source pakket en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het systeem is modulair dus het kan steeds verder uitgebouwd worden. En er zijn ontzettend veel plug-ins te vinden voor allerlei toepassingen waardoor je ook echt veel met Magento kunt doen.

De voordelen van Magento 2

Magento 2 Sinds 2015 is Magento 2 beschikbaar. Hierin zitten nog meer voordelen. Zo is het mogelijk voor partners om eigen innovaties en koppelingen te maken en is het voor gebruikers gemakkelijker om zelf dingen aan te passen. Wij kwamen voor onze webshop uit bij  het e-commerice bureau RIFF. Zij adviseerden ons eigenlijk meteen om onze webshop te bouwen met Magento 2. Niet alleen door de voordelen ten opzichte van Magento maar ook omdat er steeds minder ondersteuning is voor de eerdere versie.

Onze ervaringen met RIFF

Magento 2RIFF heeft voor ons een prima webshop neergezet. Het hele proces is natuurlijk intensief maar we hebben wel het gevoel dat we er als team mee bezig zijn geweest. Zo hebben wij bij RIFF gewerkt en heeft de specialist van RIFF een tijd bij ons op kantoor gezeten. Ideaal want zo was hij altijd bij ons overleg en kon hij bijsturen waar nodig. Daarnaast kon hij altijd direct de informatie krijgen die hij nodig had. De lijnen waren zo heel kort en je leert elkaar zo ook beter kennen. Wij vonden deze werkwijze erg prettig en we zijn ook erg blij met het resultaat. De webshop draait prima en mede door de koppelingen met SAP en Exact kunnen we heel efficiënt werken doordat alle verkopen direct ook verwerkt worden in onze voorraad en boekhouding.