Een eigen bedrijf starten

Wanneer je een eigen bedrijf wilt beginnen, zul je te maken hebben met veel verschillende kwesties, mogelijkheden, ideeën en problemen. Hieronder wordt in tien stappen uitgelegd hoe je het best een bedrijf kan beginnen. Stap 1 is het onderzoeken naar de mogelijkheden en je eigen kwaliteiten te testen. Je moet vragen beantwoorden zoals: ‘Wat voor een bedrijf wil ik beginnen?’ ‘En wat wil ik verkopen qua diensten en goederen?’. Stap 2 is de markt verkennen en een strategie te bedenken. Het is namelijk belangrijk dat je weet in wat voor soort wereld je terecht komt qua concurrenten en aanbod. Daarnaast is een strategie handig zodat je weet waar je als bedrijf zelf aan toe bent.

Stap 3, 4, 5 en 6

Stap 3 is het maken van een financieel plan. Denk hierbij aan uitgaven, kosten en rekeningen. Een voorbeeld hiervan is of je kiest voor Social Media beheer uitbesteden of dat je dit Social Media beheer uitbesteden juist binnen het bedrijf regelt. Stap 4 is het bedenken van een naam voor je bedrijf. Stap 5 is het kiezen van een rechtsvorm. Stap 6 gaat om de administratie. Deze moet namelijk goed opgezet worden en bijgehouden worden zodat het ook voldoet aan de verschillende eisen die voor ondernemers wettelijk verplicht zijn.

Stap 7, 8, 9 en 10

Stap 7 is het regelen van een algemene voorwaarden en het uitkiezen van verzekeringen. Je zult namelijk risico’s nemen die je zoveel mogelijk wilt beperken. Stap 8 is het voldoen aan alle eisen die in de wet zijn opgesteld. Hier moet je vooral aan het begin goed opletten zodat je niet opeens in de problemen raakt later. Stap 9 is het proces van inschrijving bij de KVK. Op dit moment zal je bedrijf dus in het Handelsregister van KVK in Nederland terechtkomen. Stap 10 is eigenlijk heel eenvoudig en dat is het zoeken naar klanten om je doelgroep samen te stellen.