Wat houdt de opleiding administratief medewerker in?

Opleiding administratief medewerker

Ben jij altijd graag in contact met mensen? En houd je van veel afwisseling in je werk? Dan wil je misschien wel de opleiding administratie medewerker volgen. Als administratief medewerker ben jij erg breed inzetbaar en voer je allerlei administratieve werkzaamheden uit. Daarnaast is een opleiding administratief medewerker erg gewild. Dit komt mede doordat er altijd vraag is naar administratief geschoold personeel. Niet heel gek, in iedere organisatie kom je namelijk wel een administratieve functie tegen.

Opleiding administratief medewerker

Veel verschillende werkzaamheden

Als je kiest voor een opleiding administratief medewerker kun je na het behalen van je diploma zowel parttime als fulltime aan het werk. De werkzaamheden van een administratief medewerker zijn erg uiteenlopend. Zo kun je bijvoorbeeld aan de gang met het beantwoorden van telefoontjes. Ook kun je de post verwerken, e-mails afhandelen, dossiers bijhouden en brieven opstellen. Ook het maken van afspraken behoort tot het werk van een administratie medewerker. Kortom, geen dag zal hetzelfde zijn en er is iedere dag wel iets nieuws te doen. 

Een brede en praktijkgerichte opleiding

De opleiding administratief medewerker gaat net als de werkzaamheden alle kanten op. Het is een brede en praktijkgerichte opleiding die geschikt is voor veel verschillende functies. Zodra je de studie hebt afgerond kun je direct aan de slag. Als je de opleiding administratief medewerker volgt kun je kiezen om ’s ochtends of ’s avonds les te hebben. In totaal zijn er 30 lessen die 1 dagdeel per week gevolgd worden. In totaal slaagt 91% voor deze opleiding.