Verschillende stijlen van kokskleding

EXECUTIVE_WHITE-185x185 KOKSMUTS_WIT-185x185 PANTALON_HEREN-185x185

 
Kokskleding bestaat in heel wat verschillende kleuren maar wie had nou gedacht dat kokskleding ook bestond in verschillende stijlen? Nou, ik niet. Maar na wat research werd al snel duidelijk dat je jezelf met zulke professionele kleding heel wat verschillende stijlen kan aanmeten. Deze kunnen heel traditioneel zijn of juist heel modern. En dat is heel interessant: zaken kunnen hun personeel een stijl aanmeten en zo hun zaak een bepaalde uitstraling geven. Maar het is als kok ook mogelijk om jezelf een stijl aan te meten, iets waar ze zich comfortabel in voelen.

Wat zegt de kokskleding over de zaak?

Elke horecazaak, restaurant of sterrenchef heeft zijn eigen specialiteiten en daar hoort bijgevolg ook een bepaalde stijl bij. Hier wordt handig op ingespeeld bij de leveranciers van kleding voor koks: deze kleding is namelijk verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren en uiteenlopende stijlen. Op die manier is deze kleding perfect afgestemd op de sfeer in de zaak en op de bezoekers ervan. De hele setting zal overkomen als één uniek en klassevol geheel.

Is kokskleding ook noodzakelijk voor getalenteerde hobbykoks?

Jazeker, een degelijke uitrusting zorgt namelijk voor uitstraling, veiligheid en hygiëne. Een hobbykok is eigen baas en kan dus mijns inziens gewoon helemaal zijn eigen ding doen en dat zowel qua gerechten als qua uitrusting. Is het niet leuker om te koken in een mooie uitrusting van uitstekende kwaliteit dan in zo’n eenvoudige en goedkope keukenschort? Je volgende etentje zal bruisen van de professionaliteit in je hoogwaardige uitrusting.

Stijlen & merken van kokskleding

Het valt op dat er in de afdeling van de kokskleding heel wat verschillende winkels en webshops bestaan. Dat garandeert een waaier aan mogelijkheden: je kan je eigen stijl kiezen. En bovendien kan je ook gaan vergelijken tussen merken. Het is naar mijn mening belangrijk dat zowel de prijs als de kwaliteit van de kleding vergeleken wordt, maar ook de verschillende merken. Elk merk zal focussen op verschillende punten. En het is ook een feit dat elk merk gewoon zijn eigen stijl heeft. Vergelijken is dus de boodschap!