Luxe badkamer met beton cire

De juiste keuze van je badmeubel en kranen is van belang in het bepalen van de sfeer voor de badkamer. Vaak zijn de badmeubels groot en opvallend, waardoor ze grotendeels de stijl bepalen in de badkamer. Ze zijn in verschillende maten, prijzen en stijlen verkrijgbaar. Voor een moderne, luxe en stoere uitstraling is een beton cire badmeubel een goede optie.

Beton cire is een franse stijl die al ongeveer 25 jaar bestaat. Vroeger was dit nog een dikke laag beton maar tegenwoordig is het met 2 dunne laagjes aanbrengen al voldoende. Dit maakt het makkelijk om mee te werken.

Kleuren combinaties

Aangezien beton vaak een donkere grijze of grauwe kleur heeft, wordt dit veel gecombineerd met heldere opvallende en warme tinten. Dit om alles wat vrolijker en luchtiger te doen lijken. Een groot voordeel aan beton cire is dat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zo kan je ervoor kiezen om je beton cire badmeubel een hele lichte kleur of juist een hele donkere kleur te geven. Bij licht houden kastjes is een donkere beton cire badmeubel vaak erg mooi. Hetzelfde geld voor het omgekeerde. Ook is beton vaak goed te combineren met koper, brons of goud. Dit maakt de uitstraling een stuk luxer.

Het gevoel van een wellness

De badkamer is vaak de plek om tot jezelf te komen en even te ontspannen. De meest ideale plek voor ontspanning is vaak een wellness. Daarom is het fijn dat dankzij de rustgevende betonkleuren je al snel een heerlijk gevoel krijgt zoals dat van het binnenstappen van een wellness. Combineer het stoere beton met wat zachte warme tinten zoals hout, bamboe is een goed optie.Ook kun je de badkamer extra aankleden met stijlvolle en praktische elementen in natuurlijke kleuren. Denk ook aan accessoires zoals een sierplant en potjes. Dit maakt de look helemaal af.