Door weer en wind

De gehele dag maakt onze huid veel mee, voornamelijk verschillende weersomstandigheden, zoals hitte en koude temperaturen. Door de vele veranderingen van het weer, moet onze huid veel meemaken en is een gezichtsmasker op zijn tijd zeker aan te raden. Natuurlijke gezichtsmaskers hebben een ontspannend effect op de huid, ze reinigen de huid en zorgen ervoor dat jezelf even tot rust komt. Afhankelijk van je huid, kan je een geschikt gezichtsmasker kiezen. Heb je een normale huid of een gemengde huid? Je kan prima gezichtsmaskers afwisselen, zo voed je huid zich met andere vitamines die zich bevinden in de andere gezichtsmaskers. Maar bekijk dan altijd de verpakking of het gezichtsmasker geschikt is voor alle huidtypes.

Verschillende gezichtsmaskers

Er zijn verschillende natuurlijke gezichtsmaskers verkrijgbaar bij de drogist, maar ook op het internet. Gezichtsmaskers zie in verschillende varianten terugkomen, zoals een face sheet, die doordrenkt is in heerlijke oliën, vitamines en mineralen. Daarnaast zijn er ook natuurlijke gezichtsmaskers, zoals een kleimasker, een crème gezichtsmasker, houtskool masker of een peel-off masker. Allemaal even heerlijk, maar met een andere werking. Voor het gemak is een face sheet het gemakkelijkst, je hoeft alleen de sheet op een gereinigd gezicht te plaatsen en na gebruik te verwijderen, de resten van het masker kunnen in de huid ingemasseerd worden. Heb je een droge huid of juist een rode huid? Dan is een crème gezichtsmasker aan te raden, deze werken erg verkoelend en hebben een herstellende werking.

Een gezichtsmasker elke week?

Het wordt aangeraden om een natuurlijk gezichtsmasker 1 tot 2 keer per week toe te passen binnen je skin care routine. Een natuurlijk gezichtsmasker zorgt ervoor dat het aantal en talg dat diep binnendringt in de huid gereinigd wordt en het vuil dat overblijft zo miniem mogelijk is.  Als je regelmatig een gezichtsmasker toepast binnen je skin care routine, dus 1 tot 2 keer per week, dan merk je dat je huid er ook stralender uit gaat zien. Daarnaast zal je ook merken dat de fijne lijntjes ook minder zichtbaar zijn of dat de huidproblemen waar je last van had, zoals acne of puistjes al een stuk minder zijn. Naast het dit mooie resultaat wat gegeven kan worden op de huid, geeft een gezichtsmasker ook gewoon een heerlijk verkoelend en ontspannen gevoel. Een groot pluspunt!